• 0800334903
  • info@pdmsh.ua
  • Код ЄДРПОУ / USR Code 39932886
  • 14 Липня 2022
  • 250
  • 0

Ольга «Ґрац» Супан: «Я вірю в перемогу – у нас немає іншого шляху»

Ольга Супан каже, що не могла залишатися в Австрії бо в неї вже «їхав дах». На другий день після початку повномасштабного вторгнення росії український анестезіолог-реаніматолог з міста Ґрац зателефонувала до українського посольства у Відні, питала, чи потрібні лікарі? Сказали, що потрібні, але був такий хаос, що більше нічим не могли допомогти. Телефонувала до медичного департаменту Міноборони України, але телефон був цілодобово зайнятий. Зв’язувалась із Червоним хрестом в Австрії, з «Лікарями без кордонів», але ці організації не посилають медиків до країн, де відбуваються бойові дії.

«А потім я дізналася, що мій однокурсник (який зараз, на жаль, помер), працює в ПДМШ. Я йому зателефонувала і він мені одразу сказав: «Приїжджай!», – розповідає Ольга про те, як вона опинилась у Слов’янську.

У Слов’янську ПДМШ базується в місцевій лікарні, де Ольга надає допомогу військовим і цивільним – пацієнтам здебільшого з мінно-вибуховими травмами. Слов’янськ перебуває під обстрілами, вибухи чути постійно, але вона каже, що їй не страшно. Страшно за неї її рідним: мамі й тату, які живуть у Києві, і чоловіку, який залишився в Австрії з собакою. Коли Ольга вирішила повертатися в Україну, його першим питанням було: «Ти збожеволіла?»

Колеги по лікарні в Ґраці також жахнулися від її рішення, але поставилися з розумінням – дали відпустку на шість тижнів за свій рахунок, пишуть, телефонують.

«Я вірю в перемогу – у нас немає іншого шляху, – каже Ольга. – Ми будемо святкувати нашу перемогу, і це буде найщасливіший день нашого життя».

Більше про безстрашну лікарку Ольгу «Ґрац» Супан – у відеоінтерв’ю з нею журналіста Дмитра Тузова:

 

 

  • Телефон
    0800334903


© Copyright 2017 ПДМШ